Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

R. Kaliňák: Prevoz premiéra nie je zatiaľ aktuálnou otázkou

Zdôraznil, že stav premiéra neustále vyhodnocuje lekárske konzílium.

- Cirkvi a náboženské spoločnosti zohrávajú kľúčovú úlohu pri zmierňovaní napätia v spoločnosti. Po spoločnom stretnutí v Prezidentskom paláci to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová.

- Bežkyňa sa stala obeťou smrteľného útoku obnaženého muža, ktorý v utorok večer fyzicky napádal okoloidúcich ľudí v švajčiarskom meste Mannedorf.

- Maďarský Okresný súd okolia Budína v stredu rozhodne, či vyhovie iniciatíve Okresnej prokuratúry okolia Budína o nariadení dohľadu nad zadržaným kapitánom výletnej lode, ktorá bola minulú sobotu účastníkom tragickej zrážky s motorovým člnom.

- Slovenská hokejová reprezentácia sa bude musieť vo štvrťfinále MS v Prahe proti Kanade zaobísť bez útočníka Martina Pospíšila. Šampionát mu predčasne ukončilo zranenie, ktoré utrpel v utorkovom zápase so Švédskom (1:6).

- V krátkom čase by mal byť predložený návrh opatrení na zvýšenie ochrany ústavných činiteľov, ale aj štátu ako takého. Po stredajšom zasadnutí bezpečnostnej rady to avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

- Útok na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) sa vo vyšetrovaní v súčasnosti kvalifikuje ako obzvlášť závažný trestný čin vraždy v štádiu pokusu. Nie je však vylúčené, že sa právna kvalifikácia môže zmeniť, vyhilásil generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

- Rusko v stredu odovzdalo Ukrajine šesť detí vo veku od šesť do 17 rokov. Stretnutie s ich rodinami sa uskutočnilo v Moskve na veľvyslanectve Kataru, ktorý sprostredkoval dohodu o vydaní detí.

- Stav predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný, no ostáva vážny, zodpovedajúci rozsahu a vážnosti zranení, ktoré utrpel. Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR to uviedol podpredseda vlády SR a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

- Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila všetkých 24 útočných dronov typu Šáhid, ktoré ruské sily vypustili počas nočného útoku na Ukrajinu. V stredu to uviedol veliteľ vzdušných síl Mykola Oleščuk, informovala agentúra Reuters.

- Prudké búrky nad maďarským hlavným mestom v utorok večer spôsobili na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v Budapešti meškania odletov, zrušenie leteckých spojov a presmerovanie niekoľkých príletov na iné letiská.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v stredu ráno vrátili k mimoriadnej schôdzi, na ktorej preberajú návrh zákona, ktorý rieši zmeny v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS). Inštitúcia sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR).

- Okresná prokuratúra Banská Bystrica vedie trestné stíhanie pre únik a zverejnenie údajov zo zdravotnej dokumentácie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte. Generálny prokurátor Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

- Vietnamské Národné zhromaždenie v stredu ráno po hlasovaní v sídle parlamentu v Hanoji schválilo To Lama, ministra verejnej bezpečnosti, za prezidenta krajiny.

- Český turista zahynul po páde vo Vysokých Tatrách, jeho telesné pozostatky našli pod Batizovskou próbou. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že nezvestnosť turistu im v utorok (21. 5.) nahlásila jeho priateľka.

- Desaťtisíce ľudí vyšli v stredu do ulíc iránskej metropoly Teherán v rámci pohrebného sprievodu za tamojšieho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý v nedeľu zahynul pri havárii vrtuľníka.

- Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) v utorok oznámil, že pozastavuje distribúciu jedla v meste Rafah na juhu Pásma Gazy pre nedostatok dodávok pomoci.

- Slovenská hokejová reprezentácia sa na 87. MS predstaví vo štvrtok v pražskej O2 aréne od 16.20 h proti obhajcom titulu z Kanady.

- Dnes bude prevažne oblačno, miestami prehánky alebo búrky. Teploty 18 až 23 stupňov Celzia.

- Slovenská hokejová reprezentácia uzavrela účinkovanie v základnej B-skupine MS vysokou prehrou so Švédskom 1:6.

- Holandsko už viac nedovolí svojim občanom adoptovať si deti zo zahraničia, oznámil v utorok holandský minister pre právnu ochranu Franc Weerwind.